Kansalliskielistrategiassa ei unohdettu Kotimaisten kielten keskusta - Mielipide | HS.fi

Kansalliskielistrategiassa ei unohdettu Kotimaisten kielten keskusta

27.12.2021 2:00

Ville Eloranta kysyi kolumnissaan (HS 23.12.), onko kansalliskielistrategiasta unohtunut Kotimaisten kielten keskus Kotus.

Kotuksella oli edustaja kansalliskielistrategian ohjausryhmässä. Kotus on muutenkin tärkeä yhteistyötaho kaikissa oikeusministeriön vetovastuulla olevissa kielipoliittisissa hankkeissa. Kotus tekee tärkeää ja tuloksellista työtä Suomessa puhuttujen kielten puolesta toki ilman erillisiä hankkeitakin.

Kansalliskielistrategia annettiin valtioneuvoston periaatepäätöksenä. Periaatepäätöksellä annetaan valtionhallinnolle ohjeita ja suuntaviivoja asioiden valmistelulle. Luonteeltaan ne ovat valmistelevia päätöksiä, eikä niiden avulla voi vastuuttaa tehtäviä suoraan esimerkiksi tutkimuslaitoksille tai kunnille.

Kuten Elorantakin totesi, Kotus on kovan luokan asiantuntijaorganisaatio. Teemme ilolla heidän kanssaan yhteistyötä myös jatkossa.

Corinna Tammenmaa

Itsehallinto- ja yhdenvertaisuusyksikön päällikkö

oikeusministeriö

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide