Puhelimitse varattu rokotusaika lipui kauas helmikuulle - Mielipide | HS.fi

Puhelimitse varattu rokotusaika lipui kauas helmikuulle

Turvakiellon takia en voinut varata aikaa verkossa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kolmas tehosterokote antaa tehokkaan suojan työikäisille.

27.12.2021 13:30

Terhi Eskelinen kirjoitti (HS Mielipide 23.12.) riskiryhmäläisten kolmannen koronarokotteen myöhästymisestä. Kerron tässä oman kokemukseni aiheesta.

Ammattini takia minulla on turvakielto, joten en voi varata rokotusaikaa verkossa vaan ainoastaan puhelimitse. Ajanvarausnumerossa on käytössä takaisinsoittopalvelu, josta minulle soitettiin takaisin vasta noin viikon päästä. Sain kolmannelle koronarokotukselle ajan ”jo helmikuulle” 2022.

Kuulun riskiryhmään, ja edellinen rokotus oli saatu heinäkuun alussa. Kysyin, eikö todellakaan ole aikaisempia aikoja Helsingissä. Ei kuulemma ole. En ole ollut pandemian aikana päivääkään etätöissä, koska ammattiani ei voi hoitaa etänä.

Ammattikunnassani, joka on kriittinen yhteiskunnan toimivuuden kannalta, lähes kaikilla on turvakielto. Helsingissä rokotetta ei myöskään saa työterveyshuollon kautta eikä yksityisiltä lääkäriasemilta edes rahalla.

Huolestunut konstaapeli

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide