Rokotuksiin on saatava vauhtia - Mielipide | HS.fi

Rokotuksiin on saatava vauhtia

28.12.2021 2:00

Sain kolmannen covid-rokotukseni aatonaattona Helsingin Kannelmäen terveysasemalla. Rokottajalta meni ensin aikaa Kela-kortin viivakoodin lukemiseen, sitten tietojen tarkistamiseen ja tietokoneeseen syöttämiseen. Vasta sen jälkeen päästiin varsinaiseen työhön eli ruiskun valmiiksi tekemiseen ja itse piikitykseen.

Kun rokottajista on nyt pulaa, rokottajalla voisi olisi apulainen noihin hallinnollisiin toimenpiteisiin. Apulaisen ei varmaan tarvitsisi olla terveysalan ammattilainen, vaan hän voisi olla esimerkiksi opiskelija tai eläkeläinen. Hän voisi tehdä jo seuraavan potilaan tarkistukset sillä aikaa kun edellistä rokotetaan.

Rokotustahti nousisi helposti tuplaksi, ja ajanvarauksia voisi olla tiheämmin. Samalla jono lyhenisi, eikä rokotettavien tarvitsisi jonottaa ulkona pakkasessa kuten nyt.

Ronald Lukander

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide