Ydinvoima ei ole vihreää energiaa - Mielipide | HS.fi

Ydinvoima ei ole vihreää energiaa

Ilmastonmuutosta on käytetty keppihevosena.

3.1. 2:00

Olipa ikävä uutinen, että EU:n komissio aikoo luokitella ydinvoiman vihreäksi energianlähteeksi. Tässä taas nähdään ydinvoimateollisuuden voimakkaan lobbauksen tulos. Ilmastonmuutosta on käytetty keppihevosena.

Voidaanko olettaa, että uraani vain putkahtaa jostakin voimaloihin? Ei, se tuotetaan kaivoksissa, ja jos ydinvoimaa lisätään, tulee myös uusia uraanikaivoksia. Niissä uraanin louhiminen aiheuttaa hiilipäästöjen ohella myös vesistöjen pahaa pilaantumista ja syöpäriskiäkin. Erityisesti avolouhoksena kaivos tuhoaa valtavasti luontoa.

Ydinjätteet säteilevät pitkään. Ydinvoima on väärä lääke ilmastonmuutokseen myös antaessaan ihmisille väärän luulon, että nykyisellä elämäntavalla voidaan jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Se siis hidastaa välttämättömiä elämäntapamuutoksia ja on karhunpalvelus ilmastonmuutoksen torjunnalle.

Toni Amnell

meteorologi, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide