Puuttuuko opettajilta kollegoiden tuki? - Mielipide | HS.fi

Puuttuuko opettajilta kollegoiden tuki?

13.1. 2:00

Marika Toivola (HS Mielipide 28.12.) ja Maarit Korhonen (HS Mielipide 30.12.) kertoivat mielipidekirjoituksissaan esimerkein työtovereidensa ja esimiestensä olevan huonoja opettajia. Ensimmäisen kerran näen kollegoita mollattavan julkisesti. Tämä herättää kysymyksen, minkälaisia koulut ovat työyhteisöinä. Mitä ihmettä tapahtuu opettajien kokouksissa? Miten on mahdollista, että yhteiset käytännöt ja kollegoiden tuki puuttuvat? Eivätkö opettamisen ammattilaiset halua itse oppia uutta?

Toisaalta kirjoitukset antavat selityksen sille, miksi opettajat uupuvat. Sen lisäksi, että työmäärä kasvaa vuodesta toiseen uusien vastuiden ja vaatimusten myötä, niin superopettajat ylenkatseellaan halveksivat kollegoidensa työtä. Uskon maisteritason opintojen antavan jokaiselle opettajalle kyvyn vastata haasteisiinsa pedagogisen vapauden suomissa puitteissa. Miten on yhteistyökyvyn laita, jos kollegat luokittelevat työtoverinsa eri tasoille? Toivottavasti kirjoittajien opettajainhuoneet ovat poikkeuksia ja voimme edelleen luottaa suomalaisen koulun kykyyn opettaa ja kasvattaa lapsiamme tulevaisuutta varten.

Taina Partanen

työnohjaaja, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide