Voisiko maaseudulla ja kaupungeissa olla erilainen lainsäädäntö? - Mielipide | HS.fi

Voisiko maaseudulla ja kaupungeissa olla erilainen lainsäädäntö?

8.1. 2:00

Suomessa lainsäädäntö ei erottele maaseutua eikä kasvukeskuksia. Erilaiset ilmastonmuutosta hillitsevät lait vaikuttavat kuitenkin eri tavoin ihmisiin asuinpaikasta riippuen. Kasvukeskuksissa on helpompaa ja kustannustehokkaampaa esimerkiksi siirtyä joukkoliikenteeseen ja sähköautoiluun. Kasvukeskuksissa myös kustannukset sekä hyödyt jakautuvat suuremmalle ihmismäärälle.

Varmasti huoli ilmastonmuutoksesta on samanlainen maaseudulla ja kasvukeskuksissa, mutta maaseudulla todennäköisesti pelätään, että erilaisten ilmastonmuutosta hillitsevien toimien maksajiksi joutuvat maaseudulla asuvat ja hyötyjiksi päätyvät kaupunkilaiset. Maaseudulla väestö vanhenee, asuntojen hinnat laskevat ja palvelut ovat monessa paikassa heikenneet.

Ehkä Suomessa pitäisi ottaa käyttöön erilainen lainsäädäntö maaseutumaisille alueille ja kasvukeskuksille, koska alueiden erot ovat kasvaneet suuriksi.

Raimo Lantelankallio

Tampere

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide