Helsingistä tehdään väkisin pyöräilykaupunkia - Mielipide | HS.fi

Helsingistä tehdään väkisin pyöräilykaupunkia

Miksi pyöräilijöiden kaikki vaatimukset pitää hyväksyä esimerkiksi Hämeentien kohdalla?

13.1. 2:00

Miten liikennettä voidaan kehittää Helsingissä vain pyöräilijöiden ehdoilla? Demokratia on unohdettu täysin.

Asun kantakaupungissa ja teen epävirallista seurantaa pyöräilijämääristä. Heti kun säät muuttuvat epämukaviksi pyöräilijöille, heidän määränsä romahtaa. Muuhun liikenteeseen verrattuna yksittäisiä pyöräilijöitä näkee silloin tällöin.

Miksi pyöräilijöiden kaikki vaatimukset pitää hyväksyä esimerkiksi Hämeentien kohdalla? Sen varrella on runsaasti liiketiloja, ja tavarakuljetusten pitää päästä pysähtymään liikkeiden eteen, satoi tai paistoi. Pyöräilijän on kaikkein helpoin väistää mahdollisia esteitä ja tarpeen tullen taluttaa pyörää. Tai jos kerran tietää, ettei esimerkiksi aurausta tehdä, kannattaa vaihtaa reittiä tai jättää pyörä kotiin.

Kaikki muut ihmiset sopeuttavat toimintansa kelien mukaan.

Onko pyöräilijöiden mielestä oikein, että tavaraliikenne joutuu tuomaan lähetyksen käsipelillä pitkän matkan, jotta muutamalle hassulle pyöräilijälle ei tulisi mieliharmia heidän joutuessaan taluttamaan pyörä paikan ohi?

Nyt pitää ottaa Helsingissä järki käteen ja tehdä liikenneseurantaa, jossa lasketaan päivittäiset pyöräilijämäärät julkiseen ja yksityiseen autoiluun verrattuna. Päätökset pitää tehdä enemmistön perusteella.

On sataprosenttisen varmaa, että mikään mahti ei saa suuria joukkoja pyöräilemään sateella, kylmällä tai pimeällä. Vain fanaattiset pyöräilijät liikkuvat, mutta liikennettä ei pidä rakentaa heidän ehdoillaan. Tai sitten aletaan periä pyöräveroa.

Itse olen pyöräilevä autoilija ja kävelijä.

Timo Tamminen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide