Miksi poliisi viestittää vaaratilanteista Twitterissä, vaikka vain pieni osa suomalaisista käyttää palvelua? - Mielipide | HS.fi

Miksi poliisi viestittää vaaratilanteista Twitterissä, vaikka vain pieni osa suomalaisista käyttää palvelua?

Vaalityö, tärkeä yhteiskunnallinen keskustelu ja viranomaisten tiedotukset olisi ainakin toistaiseksi toivottavaa tehdä laajan yleisön käyttämillä kanavilla.

Kaikki suomalaiset eivät käytä Twitteriä.

8.1. 15:30

HS kertoi (7.1.) poliisin viestittäneen Twitterissä liikenteessä liikkuvasta porosta ja toivoneen alueen autoilijoilta erityistä varovaisuutta. Twitteriä käyttää vain pieni osa suomalaisista, eikä liene yllättävää, että tämänkin palvelun käyttäjämäärät ovat sitä pienempiä mitä vanhemmasta ikäryhmästä on kyse. Onko tämä viestipalvelu oikea kanava varoittaa liikennettä vaarantavasta eläimestä tai muusta vastaavasta tilanteesta?

Laajemmin ajateltuna tuntuu ikävältä, että tiedottaminen ja keskustelu näyttävät siirtyvän viestimiin, joita suuri osa ihmistä ei seuraa. Omassa Twitter-kuplassaan viestittelevät saattavat ajatella, että heidän käymänsä keskustelu saavuttaa todellista suuremman joukon seuraajia. Ainakin vaalityö, tärkeä yhteiskunnallinen keskustelu ja viranomaisten tiedotukset olisi ainakin toistaiseksi toivottavaa tehdä laajan yleisön käyttämillä kanavilla.

Reeta Vimpari

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide