Antakaa meidän nuorten harrastaa - Mielipide | HS.fi

Antakaa meidän nuorten harrastaa

Ymmärrämme, että on tärkeää suojautua koronavirukselta, mutta onko tarpeen toistuvasti rajoittaa nuorten liikuntaharrastuksia?

Hallituksen koronaministeriryhmä suosittelee, että myös lasten ja nuorten sisäharrastukset keskeytetään.

9.1. 13:45

Viime perjantaina (7.1.) ehdimme hetken iloita, että vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoiminta sallittaisiin. Jouduimme kuitenkin illalla vielä jännittämään hallituksen koronaministeriryhmän kokouksen päätöksiä ja saimme kuulla, että myös lasten ja nuorten harrastuksia haluttaisiin taas rajoittaa. Uutinen ei ollut mieluinen meille eikä monille meidän tavoitteellisesti harrastaville kavereillemme. Jälleen kerran joudumme jännittämään, onko sulkutila kolme viikkoa vaiko kolme kuukautta.

Olemme harrastaneet tanssia jo pitkään yhdessä, ja vuosi vuodelta harrastuksestamme on tullut yhä tärkeämpi osa elämäämme. Liikunnan tuoman hyvän olon lisäksi olemme saaneet paljon kavereita, joiden kanssa olemme tulleet hyvin läheisiksi yhteisen intohimomme vuoksi.

Kilpailuihin valmistautuminen ja monet yhdessä koetut kisamatkat ovat jääneet elävästi mieleen, emmekä unohda niitä koskaan. Valitettavasti kuitenkin koronapandemian aikana olemme joutuneet pelkäämään ja osittain jopa luopumaan näistä unohtumattomista kokemuksista.

Tällä hetkellä kilpailujen puuttuminen ei ole ensisijainen pelkomme, sillä enää ei edes ole varmaa, kuinka kauan voimme treenata yhdessä. Viime keväänä kävi näin, kun tanssituntimme siirtyivät pitkäksi aikaa etäyhteyden varaan. Etäyhteyksien kautta kotona treenaaminen vei pois joukkuehengen, ja vain harvalla oli kotona riittävästi tilaa hyppiä tai heittää jalkaa. Meistä on ikävää ajatella, että lapset ja nuoret jäävät harrastustensa kanssa tietokoneen ääreen kotiin samaan aikaan, kun aikuiset notkuvat baareissa.

Toivomme kovasti, että saisimme jatkaa harrastustamme, sillä se on meille ja monille muille nuorille koulun ohella tärkeä osa elämäämme. Joillekin lapsille se ei ole ainoastaan tärkeä osa elämää vaan ainoa pakokeino raskaasta arjesta. Ymmärrämme, että on tärkeää suojautua koronavirukselta, mutta onko tarpeen toistuvasti rajoittaa nuorten liikuntaharrastuksia?

Pyrimme toimimaan vastuullisesti käyttämällä maskeja ja ottamalla koronarokotteet, jotta me ja kaikki muut voisimme jatkaa mahdollisimman pian normaalia arkea. Toivomme, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto ymmärtäisi meitä nuoria ja sallisi meidän jatkaa harrastustamme.

Iida-Maria Kuusisto

Krista Kaskikari

Tiia Tuominen

lukiolaisia, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide