Elämä on hyvää ilman matkojakin - Mielipide | HS.fi

Elämä on hyvää ilman matkojakin

10.1. 2:00

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on toistuvasti kehottanut välttämään tarpeetonta matkustelua. Samaan aikaan lentoyhtiöt ja matkanjärjestäjät tarjoavat palveluja entiseen malliin. Lappikin täyttyy taas matkailijoista, ja kotiin viedään poronsarvien ja muiden matkamuistojen ohella virusta.

Vilkas matkailu ja lentäminen levittävät ja pahentavat koronapandemiaa. Asiantuntijoiden mukaan tämä epidemia tuskin jää viimeiseksi. Meidän tulisi kyetä tarvittaessa rajoittamaan nopeasti globaalia liikkumistamme. Helpointa olisi, jos jokainen pohtisi oman matkustamisen todellista tarvetta.

Monet meistä ikäihmisistä ovat muuttaneet matkustamistottumuksiaan koronaviruksen vuoksi. Aluksi muutos tuntui pelottavalta, mutta kuluneet kaksi vuotta ovat osoittaneet, että viikonloput suurkaupungeissa ja lomat aurinkorannoilla eivät ole hyvän elämän välttämätön edellytys.

Pekka Poutanen

Kirkkonummi

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide