Krista Kiuru nolasi itsensä koulukiistassa

11.1.2022 2:00

Ilta-Sanomien mukaan sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) turvautuivat viime viikolla hyvin kyseenalaisiin keinoihin.

”Voi hyvin sanoa, että he suorastaan pelottelivat kansaa tiedoilla, jotka olivat vastoin heidän itse käyttämiensä asiantuntijoiden näkemyksiä.”

”Ensin STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoi keskiviikkona Ylellä, että ministeriö suosittelee etäkoulua. – – Perjantaina Kiuru kertoi pelkäävänsä, että kouluihin palaaminen alkavalla viikolla ei ole turvallista.”

”Ministeriö ja ministeri eivät voi toimia näin. On vastuutonta pelotella koululaisia ja heidän vanhempiaan sanomalla, että kouluun ei ole turvallista palata. Varsinkin kun asiantuntijoiden, THL:n ja infektiolääkäreiden mielipide on päinvastainen.”

”Hallitus päätyikin perjantaina tuntien neuvottelujen jälkeen siihen, että suositusta etäkoulusta ei anneta.”

”Vaikka ajattelisi, että ministeriö ja ministeri ovat huonontuneessa koronatilanteessa huolissaan lapsista ja tautitilanteen muuttumisesta yhä pahemmaksi, pääministeriä ja muita ministereitä on syytä infota asioista ennen kuin niiden kanssa tullaan julkisuuteen. Nyt toimitulla tavalla rehtorit, opettajat, vanhemmat ja koululaiset ajautuivat täyteen hämmennykseen.”

”Kolmannen koronavuoden alkaessa on tärkeää, että ministeriöt ja viranomaiset antavat mahdollisimman yhtenäistä viestiä. Ihmiset ovat kyllästyneitä ja väsyneitä tilanteeseen, ja sekavat viestit hämmentävät heitä entisestään.”

Maaseudun Tulevaisuus pitää Kiurun ja ministeriön kantaa yllättävänä.

”Merkille pantavaa koulukiistassa on Sdp:n kahden vahvimman poliitikon ajautuminen vastapuoliksi. Hallitus joutui nyt kävelemään Kirun yli pääministeri Sanna Marinin johdolla.”

”Viime viikon koulukiista oli nolo STM:lle ja ministeri Kiurulle. Jos lähiopetuksesta lähtevät tartunnat vastoin odotuksia kuitenkin pysäyttävät yhteiskunnan, on helppo arvata, kuka taas pomppaa koronaestradin parrasvaloihin.”

Lapin Kansa muistuttaa etäopetuksen haitallisuudesta.

”Koronavastuuministeri Krista Kiuru jäi etäopetusvaateessaan yksin, mutta ehti luoda sekaannusta viestittämällä – vastoin asiantuntijalausuntoja – ettei koulussa ole turvallista.”

”Vastuuton pelottelu kertoo hallituksen sisäisistä jännitteistä, jotka ovat nakertaneet jo pitkään sen toimintakykyä. Huolestuttavaa on myös STM:n toistuva tapa ohittaa asiantuntijoiden neuvot olankohautuksella päätöksiä tehdessään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide