Lasten tehtävä ei ole suojella aikuisia - Mielipide | HS.fi

Lasten tehtävä ei ole suojella aikuisia

Mikä on harrastusten kieltämisen hinta?

11.1. 2:00

Milloin lasten tehtäväksi tuli suojella isovanhempiaan? Asetelman pitäisi olla aivan päinvastainen: lapsuudessa ja nuoruudessa ihminen on henkisesti haavoittuvaisimmillaan. Aikuisten on suojeltava lapsia parhaalla mahdollisella tavalla ylimääräisiltä kolhuilta, joita sosiaalisen piirin pienentäminen ja tärkeiden kiinnostuksen kohteiden toteuttamisen – harrastamisen – estäminen kiistämättä ovat. Lapset ja nuoret ovat ansiokkaasti osaansa tehneet suojellakseen vanhempiaan sopeutumalla kertaalleen etäopetukseen sekä aiempiin harrastuskatkoihin.

Haluan kirkkaaksi kansakunnan mieliin sen, keneltä otetaan ja miksi. Viruksia emme mitä ilmeisimmin kykene hallitsemaan. Epätoivo ja synkkyys valtaavat alaa. Voitaisiinko lapset ja nuoret säästää syvimmiltä syövereiltä antamalla heidän tavata toisiaan koulun sekä harrastusten piirissä? Harrastukset tuottavat suurta iloa ja antavat mahdollisuuden toteuttaa itseään samanhenkisten seurassa. Mikä on tämän kieltämisen hinta? Kenen hyväksi lapset uhrauksen tekisivät?

Vuokko Suomäki

Turku

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide