Taksikuski kieltäytyi pitämästä maskia: ”Ei ole pakko” - Mielipide | HS.fi

Taksikuski kieltäytyi pitämästä maskia: ”Ei ole pakko”

11.1. 2:00

Olen viime aikoina, omikronvariantin jyrätessä, joskus noussut maskittoman taksinkuljettajan kyytiin. Koska matka ei ole kestänyt kauan ja ajatus uuden taksin odottelusta kylmässä värjötellen on ikävä, olen vain pyytänyt kuljettajaa naamioitumaan. Yleensä hän on suostunut.

Käyttämäni Turun Taksidata ohjeistaa tilaamaan maskia käyttävän kuljettajan. Sitä ei aina muista. Uskon, että kaikki asiakkaat toivovat kuljettajan käyttävän maskia tällaisena aikana. Sen pitäisi olla oletuksena, ei maskittomuuden.

Turun Taksidata on antanut kuljettajilleen vahvan maskisuosituksen. Pari päivää sitten pyytäessäni kuljettajaa laittamaan maskin hän kieltäytyi: ”Ei ole pakko.” Kysyin, onko hänellä astma tai muita terveyssyitä. Ei ollut. Mies (maskittomat ovat olleet aina miehiä) muistutti, että maskillinen kuljettaja täytyy tilattaessa erikseen pyytää.

Kysyin taksitarkastajalta, eikö yhteistyösopimusta maskista kieltäytyvien taksiyrittäjien kanssa voi katkaista. Se ei kuulemma ole lain mukaan mahdollista. Mitäköhän laki itse asiassa tästä sanoo? Entä tartuntatautilaki? Osaako joku asiantuntija valistaa?

Irmeli Pohjola

Turku

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide