Poliisin Twitter-viesteistä tehdään nopeasti uutisia - Mielipide | HS.fi

Poliisin Twitter-viesteistä tehdään nopeasti uutisia

Twitterin seuraajina on runsaasti esimerkiksi toimittajia, jotka harkintansa mukaan jakavat viranomaistietoja suuren yleisön nähtäville.

12.1. 2:00

Reeta Vimpari kritisoi (HS Mielipide 9.1.) Twitterin käyttöä viranomaisviestinnässä. Hän kaipasi esimerkiksi poliisin viestejä alustoille, jotka tavoittavat suuremman joukon ihmisiä kuin Twitter.

Hyvä uutinen on, että poliisin tiedotteiden löytäminen ei vaadi Twitterin seuraamista. Kaikki poliisin Twitter-viestit ovat luettavissa suoraan poliisi.fi-verkkosivulta, joka ei vaadi kirjautumista.

Poliisilla on Vimparin kanssa yhteneväinen käsitys siitä, että Twitter ei suoraan tavoita kaikkia, jotka tahdomme tavoittaa. Se puoltaa silti paikkaansa, sillä Twitterin vakiintuneina seuraajina on runsaasti esimerkiksi toimittajia, vaikuttajia ja muita aktiivisia, jotka harkintansa mukaan jakavat näitä viranomaistietoja suuren yleisön nähtäville, kuten juuri Vimparin mainitseman eläinuutisen yhteydessä tapahtui.

Onkin hyvä huomata, että poliisi.fi on ainoa alusta, jossa poliisi saa varmuudella kaikki viestinsä kaikkien halukkaiden luettavaksi. Muutoin kulloisenkin alustan ylläpitäjä – esimerkiksi sanomalehdet – harkitsee itsenäisesti, mitkä poliisin tiedotteista päätyvät julkisuuteen.

Poliisi kehittää kaiken aikaa operatiivisen viestinnän kyvykkyyttään ja pyrkii saattamaan ihmisten tietoon tapahtumia, joilla voi olla merkitystä arjen sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta. Kaikkein vakavimpiin tapauksiin hyödynnetään televisiosta ja radiosta tuttua vaaratiedotetta, joka nykyisin tavoittaa myös 112-sovelluksen käyttäjät. Arkisempien tapausten kohdalla poliisi.fi tai poliisin Twitter tarjoaa ajantasaisimman tiedon.

Elina Katajamäki

ylikomisario, Poliisihallitus

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide