Oittaan ruuhkat eivät johdu mutkaisesta tiestä vaan liian vähistä parkkipaikoista - Mielipide | HS.fi

Oittaan ruuhkat eivät johdu mutkaisesta tiestä vaan liian vähistä parkkipaikoista

Kaupunki pystyisi hyvin pienellä rahalla lisäämään talviajaksi autopaikkojen määrää 50–100 paikalla, jos halua olisi.

13.1. 2:00

Espoon Oittaan ulkoilualueelle vievä Kunnarlantie ei ruuhkaudu tien kapeuden, mutkaisuuden ja liikennemäärien takia, kuten HS:n jutussa (Kaupunki 11.1.) osin väitettiin. Liikenne tökkii hyvällä säällä talviviikonloppuisin pelkästään sen vuoksi, että Oittaan parkkipaikat autoille ovat aivan riittämättömät.

Nyt autot kiertävät parkkialuetta ja etsivät mahdollisesti vapautuvaa ruutua. Tämä parkkipaikkojen riittämättömyys tuntuu heti tukoksena Oittaan kahdessa liittymässä aiheuttaen ruuhkaa nopeasti jopa Kehä kolmosella asti.

Kymmenkunta vuotta sitten Espoo toteutti kalliin Oittaan parkkialueen kunnostuksen täysin väärin mitoituksin. Sinne tuli noin 250 autopaikkaa ja 600 pyöräpaikkaa. Kuinka moni tulee polkupyörällä Oittaalle hiihtämään tai muuten talviulkoilemaan? Kuumimpana kesäpäivänäkään en ole nähnyt kerralla tusinaa fillaria enempää pyörätelineissä.

Kaupunki voisi hyvin pienellä rahalla lisätä talviajaksi autopaikkojen määrää 50–100 paikalla, jos halua olisi. Miksi liikennejärjestelyt pitää toteuttaa aina mateluvauhdilla ja käsittämättömän kalliisti? Tätä aito maalaisjärkeni ei ymmärrä.

Oittaan talviparkin niukkuutta voi heti lieventää auraamalla lisätilaa Högnäsin tienvarsiparkin alueella. Moni siltä suunnalta tuleva jättäisi autonsa sinne, jos vain olisi tilaa. Miksi Espoo ei voi toteuttaa pysäköinnin talvilaajennusta niin suositulle alueelle?

Juhani Rahkonen

Lippajärvi, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide