Oittaalle pitää järjestää lisää bussivuoroja - Mielipide | HS.fi

Oittaalle pitää järjestää lisää bussivuoroja

13.1. 2:00

Jutussa Oittaalle vievän Kunnarlantien ruuhkista (HS 11.1.) ohitettiin sujuvasti syy henkilöautojen suureen määrään. Joukkoliikenne Oittaalle on lähes olematonta juuri viikonloppuisin, kun ruuhkat ovat suurimmat. Silloin on käytettävä omaa autoa. Sunnuntaisin Kunnarlantietä Oittaan ohi ajaa yksi bussi tunnissa suuntaansa, ja viimeinen bussi ohittaa Oittaan kello 17.36. Bussi ajaa Espoon keskukseen, ja monen hiihtäjän täytyy vaihtaa muuhun liikennevälineeseen.

Odottelu sunnuntailiikenteen aikatauluilla kahdella pysäkillä matkan varrella ei motivoi joukkoliikenteen käyttöön. Esimerkiksi Helsingin Paloheinään on fantastiset bussiyhteydet – siellä hiihtäjiä tapaakin busseissa suksineen.

Kunnarlantien ruuhkiin saataisiin nopeasti helpotusta, jos joukkoliikenne vastaisi aikatauluiltaan ja keinoiltaan myös ulkoilijoiden tarpeita. Innovaatioihin kannustavassa Espoossa ratkaisu voisi olla ulkoiluhuippuihin keskittyvä liikenne suoraan ulkoilukeskukseen.

Vastikään perusparannetun tien leventäminen siksi, etteivät yksityisautot mahdu viikonloppuisin pysäköintialueille, vaikuttaa tähän verrattuna kalliilta ja suhteettomalta ratkaisumallilta.

Vuokko Tarvainen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide