Talvipyöräilyn suosioon vaikuttaa enemmän infrastruktuuri kuin sää - Mielipide | HS.fi

Talvipyöräilyn suosioon vaikuttaa enemmän infrastruktuuri kuin sää

14.1. 2:00

Timo Tamminen kirjoitti, että Helsingissä liikennettä kehitetään vain pyöräilijöiden ehdoilla, vaikka pyöräilijöiden määrä romahtaa, kun säät muuttuvat epämukaviksi (HS Mielipide 13.1.).

Tutkimustieto esimerkiksi Ruotsista osoittaa, että ihmisten halukkuuteen pyöräillä talvella vaikuttaa pikemmin pyöräilyn infrastruktuuri kuin sää. Ei siis voida olettaa, että ihmiset eivät pyöräile huonolla säällä sään vuoksi, vaan pyörä jätetään kotiin siksi, ettei kaupungin infrastruktuuri tue turvallista ja helppoa pyöräilyä esimerkiksi talviaikaan.

Päätösten tekeminen ”demokraattisesti” sen mukaan, kuinka moni tällä hetkellä pyöräilee vuoden ympäri vastaisi pitkälti sitä, että jätettäisiin suurin osa autoteistä auraamatta ja annettaisiin autojen pysäköidä keskelle katua ja laskettaisiin sitten, kuinka moni lähtee autolla liikenteeseen.

Aino Koskenniemi

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide