Koronakotitestien käyttötarkoitus selvästi näkyviin - Mielipide | HS.fi

Koronakotitestien käyttötarkoitus selvästi näkyviin

15.1. 2:00

Hämmästyin kovasti seuratessani koronakatsausta (13.1.) . Sosiaali- ja terveysministeriön edustaja kävi läpi kotitestauksen ohjeistamista. Hänen mukaansa kotitesti tulisi valita sen mukaan, etsitäänkö sillä virusta oireiselta tai oireettomalta henkilöltä. En tiennyt aiemmin, että kotitestejä on olemassa kahdenlaisia.

Minulla sattui olemaan kotona kahden eri valmistajan testit. Avasin pakkaukset ja luin käyttöohjeet. Toinen testeistä on tarkoitettu oireettomalle ja toinen sekä oireettomalle että oireiselle. Kyseinen tieto ei ilmene pakkauksen päältä, ainoastaan sisällä olevasta käyttöohjeesta.

Kaupat toivottavasti laittavat nämä tiedot testin käyttötarkoituksesta pikaisesti tuotteiden oheen, jotta kuluttaja oikeasti pystyy valitsemaan haluamansa vaihtoehdon.

Hillevi Flytström

sairaanhoitaja, eläkkeellä, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide