Lapin teillä minua ei ole koskaan jätetty pulaan - Mielipide | HS.fi

Lapin teillä minua ei ole koskaan jätetty pulaan

Olen auttajilleni ikuisesti kiitollinen.

15.1. 2:00

Helsingin Sanomissa kerrottiin (12.1.) naisautoilijasta, joka oli jäänyt ilman apua renkaan puhjettua autosta Tuusulantiellä. Kukaan ohi ajavista autoilijoista ei ollut pysähtynyt, vaikka naisella oli ollut autossaan hätävilkut päällä.

Lieneekö auttamisasenteissa alueellisia eroja, sillä itselläni on aivan toisenlaisia kokemuksia jouduttuani pulaan autoni kanssa Lapin maanteillä. Vuosia sitten autoni lähti lumisella tiellä heittelehtimään, ja päädyin ojanpenkalle Kemijärven ja Sallan välisellä tiellä. Pian Sallan suunnasta tuli linja-auto. Se pysähtyi, ja kuljettaja hinasi minut takaisin tielle.

Toinen tapaus sattui Rovaniemen ja Kemin välisellä tiellä. Yhtäkkiä kaikki autoni valot alkoivat hiipua, ja auto pysähtyi: auton laturi oli mennyt rikki. Oli jo myöhäinen ilta. Kohdalleni pysähtyi miesautoilija. Hän hinasi autoni Rovaniemelle ja soitti tutulle korjaamoyrittäjälle. Yrittäjä lähti vielä illalla kotoaan korjaamolle, hankki jostakin uuden laturin ja vaihtoi sen autooni. Pääsin jatkamaan matkaani.

Kerran tulin keskiyöllä Kittilästä kohti Sodankylää ja törmäsin poroon. Vastaani tullut autoilija oli yrittänyt varoittaa minua väläyttämällä valojaan, mutta en lumipyryssä huomannut sitä. Miesautoilija neuvoi minua soittamaan hätänumeroon, josta ilmoitettaisiin myös paliskunnalle porovahingosta. Hän tarkasti autoni ja lopetti pahasti loukkaantuneen poron.

Olen siis kohdannut varsinaisia teiden ritareita, joille olen ikuisesti kiitollinen. Olen myös päättänyt, että itse yritän auttaa parhaani mukaan, jos kohtaan tiellä pulaan joutuneita.

Kaarina Timonen

Sodankylä

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide