Suomen on miinoitettava itäraja välittömästi

Maamiina ei ole hyökkäysase. Maamiinan tehtävä on suojata maatamme ennaltaehkäisevästi.

5.3. 2:00

Suomen tulee irrottautua Ottawan-sopimuksesta välittömästi tai vaihtoehtoisesti rikkoa sopimusta ja miinoittaa itäraja heti. Tulee hyökkäys tai ei, miina on maarajalla tehokas ja hyökkääjälle pelotetta luova puolustuskeino, joka ei provosoi naapuria samalla tavalla kuin esimerkiksi pitkän kantaman ohjukset tai useat hyökkäyssotaan soveltuvat aseet.

Suomella on paljon maarajaa ja olemme erittäin harvaan asuttu vähäväkinen maa, jolla on monella tapaa rajalliset resurssit ja toisaalta aiempien sotien jäljiltä paljon erilaisia aseita kieltäviä sopimuksia. Uskon jokaisen Euroopan maan ja suomalaisen ymmärtävän tilanteen, johon olemme ajautuneet tahtomattamme ja näin ollen laajasti hyväksyvän irtautumisen Ottawan-sopimuksesta.

Miina on edullinen, tehokas ja erityisesti pelkoa hyökkääjälle luova puolustusväline, joka tuo lisää mielenrauhaa Suomeen näinä pelottavina ja kurjina aikoina, jolloin idän uhka on noussut dramaattisesti ja yllättäen jälleen esiin.

Suomella on uskottava mutta isossa mittakaavassa riittämätön puolustus pysäyttämään isoa armeijaa, joka on varustautunut kaikin kuviteltavissa olevin asein ja joka ei kaihda säännöistä poikkeamistakaan saavuttaakseen tavoitteensa.

Maamiina ei ole hyökkäysase, sillä sotia ei voiteta miinoittamalla. Maamiina ei ole myöskään uhka naapurin miljoonakaupungille. Maamiinan tehtävä on suojata maatamme ennaltaehkäisevästi. Maanpuolustuksessa tulee viime kädessä ottaa käyttöön kaikki käytettävissä olevat keinot, jotta oma koskemattomuutemme ja itsenäisyytemme voidaan säilyttää. Mieluummin se on miina, joka pysäyttää lukuisia mahdollisia maahantunkeutujia kuin reserviläinen aseen kanssa.

Toivon, että tämä vaatimus saavuttaa ne tahot, jotka tähän asiaan voivat vaikuttaa välittömästi. Kukaan ei toivo sotaa. On kuitenkin sulaa hulluutta olla varautumatta siihen.

Joona Alestalo

isä, toimitusjohtaja, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide