Siviilipalveluksen käyneille tulisi tiedottaa paremmin kriisiajan tehtävistä

Moni siviilipalveluksen käynyt varmasti miettii, mitä voisi kriisiaikana tehdä maansa hyväksi.

9.3. 2:00

Siviilipalvelusta on tullut yhä suositumpi vaihtoehto asepalvelukselle ja siviilipalvelukseen haetaan ja siirrytään lukemattomista erilaisista henkilökohtaisista syistä. Vaikka moni valitseekin nykyään armeijan sijaan siviilipalveluksen, on tärkeää ymmärtää, että moni meistä siviilipalveluksen käyneistä omaa samalla korkean maanpuolustustahdon.

Reserviläisille on rauhan aikana runsaasti tarjolla erilaisia mahdollisuuksia ylläpitää ja kehittää osaamistaan sekä valmistautua poikkeusolojen ja kriisien varalle. Yleisen turvallisuuspoliittisen tilanteen viime aikoina kiristyttyä myös moni siviilipalveluksen käynyt varmasti miettii, mitä voisi kriisiaikana tehdä maansa hyväksi.

Olisi ensiarvoisen tärkeää, että myös siviilipalveluksen käyneitä tiedotettaisiin paremmin siitä, minkälaisiin konkreettisiin tehtäviin he voivat kriisiaikana sijoittua ja miten he voisivat kehittää ja ylläpitää poikkeusolojen kannalta hyödyllistä osaamista.

Siviilipalveluskeskuksen tiedottamista tulisikin vahvistaa niin, että tämä olisi meille kaikille siviilipalveluksen valinneille nykyistä selvempää. Siitä hyötyisi niin yhteiskuntamme mahdollisen kriisin koittaessa kuin yksittäiset siviilipalvelusmiehet, jotka haluavat käyttää taitonsa ja osaamisensa maansa hyväksi.

Lauri Korvenmaa

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide