Kolme jäteastiaa pihalla on liikaa

12.3. 2:00

Pientalojen monilokerokeräys on Helsingin seudun ympäristöpalvelujen (HSY) mukaan saanut hyvää palautetta. Kuitenkin HSY lopettaa sen joidenkin ongelmien takia.

Yhden jäteastian tilalle HSY tarjoaa kolmea erillistä jäteastiaa. Ajatus on käsittämätön. Kuka haluaa pihansa kaunistukseksi riviin kolme pönttöä entisen yhden sijaan ja vieläpä maksaa tästä hyvästä kolminkertaisesti?

Monilokeron ongelmien ratkaisun suhteen HSY näyttää olevan mielikuvitukseton. Omakotiasujalle tärkeintä on likaisimpien jätelajien keräys kiinteistöltä. Näitä ovat sekajäte, muovit ja biojäte. Nyt HSY tarjoaa näille kaikille eri pönttöä!

Yksinkertaisin ratkaisu olisi jatkaa nykyistä monilokerokeräystä, mutta käyttää yhden pienlokeron sijaan kahta pienlokeroa biojätteen keräykseen. HSY:n raportoima biojätteen keruuongelma on näin ratkaistu.

Vastuullista toimintaa tulee edistää eikä hankaloittaa. HSY:n kannattaisi kysyä lakisääteisesti maksavilta asiakkailtaan, mitä he haluavat. HSY:n tulee pyörtää päätöksensä.

Esko Sirén

Kauniainen

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa

www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/
.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide