Topeliuksenkatu olisi vuosia työmaana

Asukkaiden kannattaa varautua siihen, että ratikkahankkeen työmaa on pitkäaikainen riesa.

18.3. 2:00

Työmatkani kulki Pirkkolantien ratikkatyömaan läpi vuoden 2019 loppuun asti, jolloin jäin eläkkeelle. Kuljin loppuvuodet työmaapuomituksia kierrellen kuin koira agilityradalla. Hämmästyin tavattomasti, kun muutama päivä sitten ajoin pitkästä aikaa Pirkkolantien läpi. Työmaa oli yhä käynnissä, eli siellä on työskennelty kaiketi jo nelisen vuotta, eikä loppua näy.

Tätä taustaa vasten Topeliuksenkadun asukkaiden kannattaa varautua siihen, että ratikkahankkeen työmaa on pitkäaikainen riesa, lopputuloksesta puhumattakaan. Toivon todella, että töölöläiset ja tuhannet Topeliuksenkatua keskustaan ja sieltä pois päivittäin matkaavat saavat tarpeettoman ratikkahankkeen estetyksi (HS Kaupunki 15.3.).

Asuminen sekä työ- ja asiointimatkat vaikeutuisivat oleellisesti ja pitkäaikaisesti, kun työkoneet ja sora-autot möyryäisivät Töölössä mahdollisesti viisikin vuotta. Toivon kaikille viheliäistä riesaa vastustaville voimia ja menestystä torjuntataistelussa kovakorvaisia Helsingin päättäjiä vastaan.

Ellei muu auta, seuratkaa minua. Pakenin eläkkeelle jäätyäni Helsingin myllerryksistä Hämeenlinnan rauhaan, ja olen viihtynyt täällä aivan erinomaisesti. Elämä täällä on helppoa ja mukavaa, eivätkä loputtomat työmaat raasta hermoja.

Seppo Simola

eläkeläinen, Hämeenlinna

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide