Kirjeen toimittaminen perille oli ennen kunnia-asia

19.3. 2:00

Olen surullisena seurannut HS:n mielipideosaston keskustelua Postin töppäilyistä. Kirje ei mene perille, milloin syynä on puuttuva puhelinnumero, milloin silkka sählääminen. Onko puhelinnumeron vaatiminen kirjeeseen edes kansainvälisten postisopimusten mukaista?

Aina ei ole ollut näin. Kävin opiskelukavereiden kanssa Saksassa keväällä 2003, ja ravintolassa saimme idean testata postin kulkua. Liimasin pahviseen tuopinaluseen postimerkin ja kirjoitin osoitteeksi ”Vesa Linja-aho, Espoo”. En maata enkä postinumeroa. ”Kirje” saapui perille alle kuukaudessa. Suomen päässä selvittelyä helpotti kokonimikaimojen puuttuminen.

Postinjakajana 1980-luvulla työskennellyt kollegani ihmetteli nykytilannetta: silloin oli kunnia-asia, että kirje toimitettiin perille, vaikka osoitemerkinnät olivat epäselvät. Mikä nykytilanteeseen on johtanut? Onko Posti saneerattu henkihieveriin?

Vesa Linja-aho

diplomi-insinööri, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide