Sammutetaan turhaan palavat valot

19.3. 2:00

Ilmastonmuutoksen torjuminen edellyttää sähkön ja energian kulutustottumusten uudistamista. Olen jo pitkään ihmetellyt, kenelle tyhjät toimistot, suljetut kaupat ja niiden vitriinit, koristevalot ja mainoskyltit palavat öisin. Ei riitä, että pelkästään yksittäiset ihmiset säästävät sähköä, vaan myös valtio, kunnat, yritykset ja erilaiset toimijat on saatava muutokseen mukaan.

Myös energiantuotantoon on puututtava. Suomi ja Eurooppa eivät voi enää rahoittaa Putinin hallintoa ostamalla venäläistä öljyä ja kaasua.

Poliitikkojen tulee nyt tehdä tulevaisuuden kannalta tärkeitä päätöksiä, jotta pääsemme pois nykyisistä energiantuotannon tavoista, kasvattamaan yhä määrätietoisemmin uusiutuvan energian tuotantoa.

Sysimustan tragedian, johon Ukraina joutui, tulee viedä meitä eteenpäin moraalisissa valinnoissamme. Emme tarvitse lamppuja, jotka palavat turhaan ympäri vuorokauden. Tarvitsemme valoa nähdäksemme pimeässä.

Saima Visti

opiskelija, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide