Viikon puheenaiheet

20.3. 2:00

1. Onnellisuus

Suomi listattiin perjantaina jo viidennen kerran peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi. Arvio perustuu noin 150 maan asukkaiden vastauksiin sekä hyvinvointiin vaikuttavien tekijöiden vertailuun. Raportin mukaan koronavirusepidemia on lisännyt ihmisten ahdistusta ja stressiä, mutta siitäkin on Suomessa selvitty paremmin kuin useimmissa muissa maissa.

2. Datakeskus

Microsoft ilmoitti torstaina rakentavansa Espoon Oittaalle datakeskusalueen, josta odotetaan Suomen kaikkien aikojen suurinta itc-alan kertainvestointia. Datapalvelujen lisäksi alue tuottaa lämpöä, jonka Fortum ohjaa kaukolämpöverkkoon. Päästötön energia on tervetullutta, sillä fossiilisista polttoaineista pyritään eroon niin poliittisista syistä kuin ilmastonkin takia.

3. Venäläiset

Venäjän suurlähetystö julkaisi sosiaalisessa mediassa kehotuksen raportoida lähetystölle Suomessa asuvien venäläisten ja venäjänkielisten kokemasta syrjinnästä tai muusta huonosta kohtelusta. Samanlainen viesti oli jo aiemmin julkaistu Venäjän Ruotsin-lähetystön sivuilla. Venäjän tiedetään käyttävän väitteitä venäläisvähemmistöjen sorrosta syynä muiden maiden painostamiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide