Kotimaista kalaa ruokapöytään

23.3. 2:00

Keväällä suurin osa järvikaloistamme kutee ja käy hyvin pyydyksiin. Pannaan norjalainen lohi vähäksi aikaa sivuun ja ruvetaan nauttimaan kotimaista kalaa. Kalastajista on monin paikon pulaa, mutta kalan pyytäminen myyntiä varten voisi olla monelle työtä vailla olevalle suomalaiselle tai maahanmuuttajille sopiva bisnes.

Suomalaiset järvet ovat täynnä kalaa. Kalastuskunnat voisivat yhdessä Marttojen kanssa järjestää kalan käsittelykursseja, sillä nuoremmalla polvella voivat kalan käsittelytaidot olla hukassa, kun isät ja isoisät ovat vieneet ne mukanaan hautaan. Kaupan tulisi varustaa kalatiskinsä kotimaisella kalalla ja ammattitaitoisilla myyjillä.

Seniorikotini lounaspöytään on alkanut ilmestyä kotimaisesta kalasta tehtyjä ruokia, kalapihvejä ja kalapullia, haukea, ahventa ja jopa lahnaa herkullisessa muodossaan. Nyt kotimainen kala kunniaan!

Jouko Rönkä

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide