Kesäajasta pitää luopua viivyttelemättä

Viivyttely rapauttaa EU:n uskottavuutta ja hyödyllisyyttä.

26.3. 2:00

Jälleen huomenna sunnuntaina siirrytään niin sanottuun kesäaikaan ja joudutaan siirtelemään kellon viisareita. Järjestelmän hyötyjä ja haittoja on arvioitu useita vuosia. Kellonsiirron terveys- ja muut haitat ovat merkittävämpiä kuin asian tuomat hyödyt. Tästä huolimatta EU ei ole kyennyt päättämään, että kesäajasta luovutaan ilman vetkutteluja.

Kun aikoinaan kesäaikajärjestelmä otettiin käyttöön, siirtyminen tapahtui melko kitkattomasti ja nopeasti. Miksi nyt viivytellään, kun haitat tiedetään? Viivyttely rapauttaa EU:n uskottavuutta ja hyödyllisyyttä.

EU:n parlamenttiedustajien ja EU:n komission jäsenten olisi syytä ryhdistäytyä tässä asiassa ja todistaa olevansa päätöksentekokykyisiä. EU:n uskottavuus on tämän asian käsittelyssä saanut pahan kolauksen. Jos korjausta ei saada ripeästi aikaan, uskottavuus rapautuu entisestään.

Pekka Mattelmäki

Tampere

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide