Viikon puheenaiheet

27.3. 2:00

1) Ilo loppui

Hallitus päätti torstaina keskeyttää Allegro-junan liikennöinnin Pietarin ja Helsingin välillä ensi maanantaista alkaen. Tähän asti liikennettä on pidetty yllä, jotta Venäjällä olevat suomalaiset pääsevät takaisin Suomeen. VR:n venäläinen yhteistyökumppani RZD on EU:n pakotelistalla. Kun Allegro aloitti liikennöinnin vuonna 2010, sitä pidettiin iloisen ajan alkuna naapurimaiden suhteissa.

2) Pörssihuijaus

Moskovan pörssi avattiin torstaina neljän viikon sulun jälkeen. Tarkkailijat yllättyivät, kun varsinkin pakotteiden kohteeksi joutuneiden venäläisyhtiöiden kurssit nousivat nopeasti. Nousua selittänee se, että osakekauppaa oli rajoitettu ja oligarkit käsketty ostoksille. Siihen viittaa sekin, että jo perjantaina nousu taittui laskuksi.

3) Pakolainen

Presidentti Vladimir Putinin pitkäaikaisen neuvonantajan Anatoli Tšubaisin ilmoitettiin keskiviikkona eronneen kestävän kehityksen lähettilään tehtävästään. Hänen kerrottiin myös poistuneen Venäjältä. Venäjän hyökättyä Ukrainaan Tšubais on viestittänyt julkisuuteen tyytymättömyyttään asiasta. Tšubais tuli 1990-luvulla tunnetuksi Venäjän liberaalien talousuudistusten suunnittelijana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide