Tehdään kotimaista ravitsevaa ruokaa

Jos ostaa ruuan ja leivän valmiina, saa roppakaupalla aineita, joita kehomme ei tarvitse.

29.3. 2:00

Onko ruoka todella kallista? Ei ole. Käytämme puolisoni kanssa kotimaisia ruoka-aineita, ja ruokaan käytettävä rahasumma on kahdelle 72-vuotiaalle todella kohtuullinen.

Syömme lähes kaikki ateriat kotona. Käyttämämme ruoka-aineet ovat kotimaisia ja lähiruokaa: maitotaloustuotteita, kananmunia, lihaa, kalaa, ravintorasvoja, perunaa, kaikkia juureksia, sipuleita, kaaleja, täysjyväviljaa kuten vehnää, ruista, kauraa ja ohraa, hernettä ja härkäpapua, puutarhan hedelmiä ja marjoja, metsämarjoja ja -sieniä. Näistä ruoka-aineista saamme kaikki kehomme tarvitsevat ravinteet ja kuidut.

Lisäksi tiedämme, mitä syömme. Ainoastaan D- ja B 12 -vitamiineja nautimme lisäravinteina. Kahvi, tee ja mausteet ovat ulkomaisia. Olemme terveitä, ei ole allergioita eikä intolerantteja.

HS:n jutussa (26.3.) selvitettiin, mitä Suomi söisi, jos jäisimme eristyksiin. Kuvaus oli melko suppea, jos sitä vertaa omaan ruokakomerooni. Voi olla, että ruokakauppani tarjonta on parempi kuin toimittajan kaupan.

Jos ostaa ruuan ja leivän valmiina, saa roppakaupalla aineita, joita kehomme ei tarvitse, sekä monenmoisia e-koodeilla merkittyjä aineita, mitä itse valmistettu ruoka ei sisällä. Lähes kaikki suomalaiset ovat saaneet koulussa perustiedot ja -taidot ruuanvalmistuksesta ja ravitsemuksesta kotitaloustunneilla. Monissa maissa ihmetellään tätä mahdollisuutta.

Jokainen voi valmistaa edullista, ravitsevaa ja herkullista ruokaa kotimaisista ruoka-aineista. Ohjeita on verkko pullollaan. Jos on kysyttävää, tervetuloa meille, opastan kädestä pitäen.

Hilkka Kraama

kotitalousopettaja, Loimaa

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide