Köyhiltä ei saa enää leikata

29.3. 2:00

Luin kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon haastattelun HS:n sivuilta (26.3.) enkä jaksanut enää hämmästyä. Orpolla – niin kuin monilla muillakin poliitikoilla – tuntuu olevan käsitys, että sosiaalitukien ja työttömyysturvan heikentäminen poistaa työttömyyden.

Tukien varassa elävät vähävaraiset ja työttömät, joiden tulot eivät riitä asumiseen, ruokaan ja lääkkeisiin. He eivät matkustele eivätkä käy ravintoloissa syömässä vaan laskevat tarkalleen joka ainoan sentin. Tähän ryhmään kuuluvat myös monet pienipalkkaiset ja perheelliset, jotka sinnittelevät toimeentulon rajalla. Koronaviruspandemia näytti tämän rankan puolen myös niille, jotka eivät aikaisemmin ole vähävaraisuutta kokeneet.

On kohtuutonta vaatia, että tämän ryhmän selkänahasta nyt revitään tarvittavat rahat puolustusmenojen ja ilmastonsuojelun lisäämiseen. Eiköhän näihin talkoisiin pidä osallistua kaikkien – myös niiden, jotka aina jaksavat valittaa maksamistaan veroista.

Marja Nyman

Turku

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide