Suomen Nato-kanta kiinnostaa myös ulkosuomalaisia

1.4. 2:00

Suomen ulkopuolella asuu noin 300 000 Suomen kansalaista ja arvioiden mukaan jopa 1,6–2 miljoonaa suomalaista syntyperää olevaa henkilöä. Myös meitä ulkosuomalaisia kiinnostaa Suomen Nato-kanta ja mahdollinen Suomen liittyminen Natoon.

Olemme huolestuneina seuranneet Ukrainan sotaa ja Venäjän täysin laitonta hyökkäystä Ukrainaan. Suomen turvallisuuspoliittinen tilanne on samalla oleellisesti muuttunut.

Moni meistä ulkosuomalaisista harkitsee tai tulee tulevaisuudessa harkitsemaan paluumuuttoa Suomeen. Sitä päätöstä tehtäessä on erittäin ratkaisevaa, millaisena Suomen turvallisuustilanne näyttää. Ilman Suomen Natoon liittymistä se näyttää turvattomalta.

Suomen poliittiset päättäjät: Älkää viivytelkö, valitkaa Suomen Nato-jäsenyyden hakeminen nyt, kun Naton ovi on vielä Suomelle auki. Me ulkosuomalaisetkin haluamme nähdä Suomen turvallisena maana asua niin nyt kuin tulevaisuudessa.

Teuvo Pulkkinen

Kalifornia, Yhdysvallat

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide