Haluaisin viikoksi läskileirille

Haluaisin päästä korpeen johonkin leirikeskukseen, jossa ei ole tarjolla herkkuja eikä viinin lipittely onnistu.

7.4. 2:00

Olen nelissäkymmenissä oleva korkeasti koulutettu yksin asuva nainen. Teen päivätyökseni paljon aivoenergiaa vaativaa työtä, joten työpäivän jälkeen olen aivan puhki. Koska en muuta jaksa, syön kotona mättöä ja herkkuja sekä lipittelen viiniä television ääressä.

Äskettäin huomasin kauhukseni, että painoa on tullut kymmenen viime vuoden aikana 30 kiloa lisää. Tiedän kyllä, missä teen väärin. Tunnen kaloritaulukot, tiedän alkoholin lihottavan ja tajuan, että pitäisi liikkua, mutta en vain jaksa.

Minua eivät luennot tai yksittäiset personal trainerin tunnit auta. Haluaisin päästä vaikka viikoksi ”läskileirille”, jossa ei ole tarjolla herkkuja eikä viinin lipittely onnistu. Sitä vastoin olisi mukavia liikuntahetkiä samanhenkisten kanssa, juttutuokioita omista tuntemuksista ja hyvän olon ajanviettoa. Mutta tällaisia leirejä on vaikea löytää.

On kyllä tv-formaatti Suurin pudottaja (yököttää pelkkä ajatuskin), julkkiksen vetämä Revenge Body – ”kostovartalo” (ei todellakaan) tai toisen julkkiksen Fit Farm, joka sai kyseenalaista mainetta käyttämällä mainoksissaan sanomaa pullukoista.

Ei, ei ja ei.

Mikseivät ”tavikset” ja joku asiantuntija voisi vuokrata vaikka jotain leirikeskusta korvesta viikoksi ja panna läskileiriä pystyyn? En varmasti ole ainoa, joka haluaisi päästä sinne. Uskon, että kohtuuhintaiselle läskileirille olisi tungosta. Minä tunnen ainakin viisi samassa tilanteessa olevaa ystävääni. Odotuksen toivossa.

Tahtomattaan lihava

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide