Viikon puheenaiheet

10.4. 2:00

1) Suomen-syöjä

Ensimmäiset uutiset venäläispoliitikko Vladimir Žirinovskin kuolemasta osoittautuivat ennenaikaisiksi, mutta toinen kerta toden sanoi: liberaalidemokraattista puoluetta edustanut 75-vuotias kansanedustaja kuoli koronataudin seurauksiin. Žirinovski tunnettiin ”Suomen-syöjänä”, sillä hän halusi palauttaa tsaarin Venäjän rajat ja Suomen Venäjän valtaan.

2) Potkut

YK:n yleiskokous päätti torstaina erottaa Venäjän ihmisoikeusneuvostosta. Erottamisvaatimukset kiihtyivät sen jälkeen, kun Ukrainassa oli alkanut paljastua venäläisten tekemiä hirmutöitä. Äänestys toimi mittarina Venäjän vaikutusvallasta: erottamista kannatti 93 ja vastusti 24 maata. Suomi oli kyllä-leirissä.

3) Ars

Kansainvälisen nykytaiteen suurkatselmus Ars 22 avautui perjantaina Kiasmassa. Tämän vuoden teema Eläviä kohtaamisia käsittelee yhteiskunnallista pirstoutumista, joka vaarantaa elämää maapallolla. Ääneen pääsevät sorretut ja syrjityt, mutta myös yksi kiimainen kentauri. Parhaita paloja 26 maan taiteesta ovat valinneet kuraattorit Leevi Haapala ja João Laia sekä Kiasman kuraattoritiimi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide