Vääriin paikkoihin jätettyjen potkulautojen keräystä pitää tehostaa

Laudoilla liikutaan paljon kantakaupungin ulkopuolellekin, ja väärin pysäköiminen on ongelma usein myös muiden alueiden kulkuväylillä.

Kadulle jätetty sähköpotkulauta Helsingissä 5. huhtikuuta.

16.4. 2:00

On ollut ilahduttavaa huomata, että kaupunki yhdessä sähköpotkulautayritysten kanssa on lähtenyt kehittämään lautojen pysäköinnin käytäntöjä paremmiksi (HS.fi 25.3.).

On harmillista, että luodut tiukemmat säännöt keskittyvät nimenomaan keskusta-alueelle. Laudoilla liikutaan paljon kantakaupungin ulkopuolellekin, ja väärin pysäköiminen on ongelma usein myös muiden alueiden kulkuväylillä.

Yhtiöiden omat viestintäkanavat eivät tarjoa helppoa mahdollisuutta ilmoittaa haitallisesti jätetyistä laudoista.

Ehdotankin, että kehitetään alusta, jolle kaupunkilainen voi kuvan ja koordinaattien kera ilmoittaa laudasta väärässä paikassa, oli se sitten kävelytie, istutuspenkki tai pöpelikkö. Valikosta valitaan oikea firma, liitetään tarvittavat tiedot ja viesti kulkee suoraan oikeaan paikkaan. Yritykset olisivat velvollisia korjaamaan laudan pois kyseisestä paikasta nopealla aikajänteellä.

Näin myös voitaisiin kerätä laajempaa dataa väärin jätetystä laudoista ja miettiä pysyvämpiä ratkaisuja keskusta-alueen tapaan.

Aino Airaksinen

Helsinki

Lue lisää: Helsinki kokeilee tiukkoja sääntöjä sähköpotkulaudoille – Tarkoitus ehkäistä holtitonta käyttöä

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide