Suomen pitäisi tukea Ukrainaa enemmän

Suomen pitäisi ehdottomasti pystyä parempaan.

11.4. 15:00

Oli vaikea uskoa lukemaansa, kun pääkirjoituksessa (HS 5.4.) kerrottiin taloudeltaan melkein kymmenen kertaa Suomea pienemmän Viron tukeneen Ukrainaa 225 miljoonalla eurolla, kun Suomen antama suora tuki on 14 miljoonaa euroa. Ylen Ukrainan tukikonsertilla saatiin 12. maaliskuuta kerätyksi lähes seitsemän miljoonaa euroa. Tähänkin nähden 14 miljoonaa euroa on vaatimaton summa. Suomen pitäisi ehdottomasti pystyä parempaan.

Entä Venäjältä Suomeen tuotavien kivihiilen, öljyn ja maakaasun tuonnin lopettaminen? Pakotteiden vaikutus Venäjän talouteen on tehokkaimmillaan vasta sitten, kun Venäjän fossiilisesta energiasta eniten riippuvaiset EU-maat lopettavat sen tuonnin, mutta miksi Suomen pitäisi elinkeinoministeri Mika Lintilän sanoja mukaillen ”mennä EU:n kanssa yhteistä tietä” tai ”seurata eurooppalaista linjausta” (HS 8.4.)?

Tämä on mielestäni hyvä kysymys, kun samasta jutusta ilmenee, että Suomella on valmius katkaista energiantuontinsa Venäjältä hyvin nopeasti. Myöskään Baltian maat eivät ”menneet EU:n kanssa yhteistä tietä”, vaan ne ovat jo katkaisseet energiantuontiaan Venäjältä solidaarisuuden osoituksena Ukrainalle.

Arto Lillman

varatuomari, Vantaa

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide