Stadionin ankean parkkipaikan tilalle pitäisi rakentaa olympiapuisto

Kiinteistösijoittajien liike- ja toimistorakennuksilla ei pitäisi olla mitään tekemistä Olympiastadionin ja Keskuspuiston naapurissa.

Olympiastadionin edustalla on laaja pysäköintialue.

18.4. 15:00

Kuten Tero Hakola kolumnissaan (HS 14.4.) kirjoitti, Olympiastadionin pääsisäänkäynnin edustan ankeat parkkipaikat eivät tällä hetkellä ole kovin viihtyisiä ympäristö. Myöskään erilaisten tapahtumien yhteyteen rakennetut telttaleirit parakkeineen, mellakkaesteineen ja kenttäravintoloineen ja mainostajia pursuavine kisatoreineen eivät tilannetta paranna.

Todellinen olympiapuisto saataisiin istuttamalla aukio täyteen puita ja tekemällä siitä oikeasti puisto. Siihen ei tarvita edes mitään temppuratoja, kuntolaitteita tai kaljaterasseja. Niitä on Töölönlahden ympäristössä jo muutenkin.

Mitä taas Stadionin pohjoispuoleen tulee, ympäristö ei parane Gardenian rakennuskompleksien rakentamisella, sillä jäähallihan rakennetaan maan alle.

Ongelma ovat sen sijaan valtavat maanpäälliset kymmenkerroksiset rakennusmassat hotelleineen, asuntoineen ja liiketiloineen, joita kaupunki on kaavoittanut keskelle Pallokenttää ja Eläintarhan urheilupuistoa. Tällaisilla kiinteistösijoittajien liike- ja toimistorakennuksilla ei pitäisi olla mitään tekemistä Olympiastadionin ja Keskuspuiston naapurissa.

Myös Pallokentän jalkapallokenttien avara maisema on pilattu valtavankokoisella harmaalla kuplahallilla, ja ilmeisesti HJK hamuaa kenttäalueelle myös lisää uusia kiinteitä hallirakennuksia. Pallokentän vihreine kenttineen pitäisi olla osa Stadionin kulttuurihistoriallisen ympäristön avointa maisemaa.

Raimo Leppänen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide