Hoitoalan palkkaongelma voidaan ratkaista siirtämällä lääkärin tehtäviä hoitajille

Toinen harkinnanarvoinen asia on sitoa osa palkankorotuksista tuottavuuden kasvuun.

22.4. 2:00

Terveydenhuoltoalan palkat ovat jälleen tapetilla. Erityisesti ammattikorkeakoulutasoisen tutkinnon suorittaneiden sairaanhoitajien palkkaus on selvästi jäljessä vaikkapa vastaavan tasoisen insinööritutkinnon suorittaneiden palkkatasosta. Toisaalta kunta-alalla on vieläkin suurempia koulutuksen ja palkan välisiä epäjohdonmukaisuuksia, kuten esimerkiksi lastentarhanopettajien ja kirjastonhoitajien palkkaus osoittaa.

Terveydenhuoltoalan henkilöstöä edustava Tehy on jo ilmoittanut ryhtyvänsä lakkoja radikaalimpiin toimiin eli joukkoirtisanoutumisten valmisteluun. Seurauksena lienee vuoden 2007 tilannetta vastaava laki, jolla lopulta sairaanhoitajat voitaneen pakottaa tuossakin tilanteessa töihin, elleivät he irtisanoutuessaan ilmoita myös Valviralle luopuvansa luvistaan.

Tilanne tuntuu olevan pahasti jumissa. Valtakunnansovittelijan sijaan riitaa yrittää seuraavaksi ratkoa erityinen sovitteluryhmä, jonka työltä osa odottaa paljon, toiset vähemmän. Lienee selvää, että osapuolet ovat kovin kaukana toisistaan, kun kunta-ala ei ole suostumassa hoitohenkilökunnan erityiseen palkkaohjelmaan.

Entä jos asiaa ajateltaisiin toisin? Kuntien takauskeskuksen toimitusjohtaja Heikki Niemeläinen esitti aikoinaan palkkausongelmaan ratkaisuksi merkittäviä tehtävänsiirtoja lääkäreiltä sairaanhoitajille. Esimerkkinä mekanismista hän mainitsi röntgenkuvien ottamisen evoluution Herr Doktor Professor Röntgenistä muiden lääkäreiden kautta lopulta röntgenhoitajille.

Aivan vastaavalla tavalla voisimme laajamittaisesti pohtia, mitkä lääkäreille kuuluvat suoritteet (rutinoituvat toimenpiteet) voisivat olla sellaisia, jotka olisivat siirrettävissä hoitajille. Palkankorotusten ja hoitajien lisäkoulutuksen jälkeen säästyisi rahaa vielä muuhunkin. Näitä voitaisiin pohtia taloustieteilijöiden johdolla tarkemmin sovitteluryhmässä. Samalla myös lääkäripula voisi helpottua.

Toinen harkinnanarvoinen asia on sitoa osa palkankorotuksista tuottavuuden kasvuun. Jos alan henkilöstön määrä kasvaisi vähemmän kuin mitä sen laskennallisesti pitäisi kasvaa, saisivat hoitajat tästä merkittäviä lisäpalkkioita. Vastaavasti osan palkankorotuksista voisi sitoa poissaolojen vähenemiseen, jota toki tulisi myös tukea erilaisin toimenpitein.

Matti Muukkonen

kuntatutkija, entinen kuntatoimija

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide