Espoossa ei tarvita turhia tiehankkeita

Puolarintien ja Ylismäentien yhdistävän kadun hinnalla voitaisiin esimerkiksi rahoittaa terveys- ja sosiaalipalveluita.

Suolampi Espoon keskuspuistossa.

26.4. 2:00

Päätöksentekijöiltä kysytään usein, mistä he olisivat valmiit säästämään, jotta rahaa riittäisi kaikkiin heidän tärkeinä pitämiinsä asioihin, kuten terveyspalveluihin, lasten ja ikäihmisten hoitoon, kouluihin ja päiväkoteihin, kirjastoihin, olemassa olevien teiden kunnostukseen ja niin edelleen. Oma vastaukseni on turhista infrastruktuurihankkeista.

Espoon kaupunki asemakaavoittaa parhaillaan Puolarintien ja Ylismäentien yhdistävää katua, johon sisältyvän tunnelin kustannusarvio on 31,6 miljoonaa euroa. Tällä summalla voitaisiin rahoittaa esimerkiksi kaupungin terveys- ja sivistyspalveluita, joiden järjestämiseen kaivattaisiin kipeästi lisää rahaa.

Kestävän kehityksen Espoo on viihtyisä, turvallinen ja luonnonläheinen kotikaupunki. On vaikea nähdä, miten ajoneuvoliikennettä lisäävä ja Espoon keskuspuistoa nakertava tiehanke edistää viihtyisyyttä, turvallisuutta ja luonnonläheisyyttä.

Hankkeen on arvioitu heikentävän Keskuspuiston virkistyskäyttöä kasvattamalla ajoneuvoliikenteen määriä erityisesti Ylismäentiellä, lisäämällä liikennemelua ja kaventamalla yhteyksiä Keskuspuistoon. Alueella sijaitsee useita kouluja ja päiväkoteja, ja liikenteen lisääntyminen on uhka myös lapsille.

Olarin alueen asukkaat ovat suhtautuneet tiehankkeeseen kriittisesti. Suurin osa palautetta antaneista on vastustanut hanketta.

Espoon kaupunki on korostanut asukkaidensa mahdollisuutta osallistua ja vaikuttaa kotikaupunkinsa kehittämiseen. Aito vaikuttaminen tarkoittaa sitä, että asukkaita paitsi kuullaan myös kuunnellaan päätöksiä tehtäessä.

Toivon mahdollisimman monen ilmaisevan näkemyksensä hankkeesta. Kaavan nimi on Puolarintie 322500 ja se on nähtävillä 18. toukokuuta asti. Kaavasta voi jättää kirjallisen muistutuksen Espoon kaupungin kotisivuilla.

Kimmo Metsä

Olari, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide