Viiveitä vastaanottorahan maksamisessa korjataan jatkuvasti

Vastaanottorahaan oikeutettujen määrä on kasvanut merkittävästi Ukrainan sodan alkamisen jälkeen.

27.4. 2:00

Sari Veikkolainen kirjoitti (HS Mielipide 23.4.) vastaanottorahan maksamisen viivästymisestä Espoossa. Luona oy vastaa Maahanmuuttoviraston toimeksiannosta kolmen vastaanottokeskuksen operoinnista pääkaupunkiseudulla. Maaliskuussa Espooseen perustamassamme vastaanottokeskuksessa on ollut viiveitä vastaanottorahan maksussa.

Pahoittelemme viiveitä maksamisessa. Asiakkaidemme tulee saada heille kuuluvat vastaanottorahat määräajassa ja tämän toteuttaminen on tehtävämme.

Vastaanottorahaan oikeutettujen määrä on kasvanut merkittävästi Ukrainan sodan alkamisen jälkeen. Nopea asiakasmäärän kasvu on vaatinut luonnollisesti mittavia rekrytointeja ja perehdyttämistä. Olemme tunnistaneet vastaanottorahan maksamisen haasteet ja niiden valitettavat vaikutukset Ukrainasta paenneille sekä heitä auttaville yksityismajoittajille. Teemme parhaillaan töitä korjataksemme tilanteen. Puramme ruuhkaa tekemällä ylitöitä, resursoimalla lisää henkilökuntaa sisäisillä siirroilla, priorisoimalla tehtäviä ja lisäämällä käteismaksun päiviä.

Normaalitilanteessa vastaanottoraha maksetaan erilliselle maksukortille. Asiakasmäärän kasvettua vastaanottokeskuksille toimitettavien maksukorttien saamisessa on ollut viiveitä. Olemme joutuneet siirtymään maksamisessa osittain käteismaksuihin, mikä on omalta osaltaan hidastanut maksamista.

Arviomme mukaan viivästyksestä aiheutuneet ruuhkat on saatu purettua lähimmän kahden viikon aikana. Koska osa turvapaikkaa ja tilapäistä suojelua hakeneista asiakkaistamme on valitettavasti joutunut odottamaan kohtuuttoman pitkään vastaanottorahaa, turvaamme heidän välttämättömät perustarpeensa muulla tavoin, esimerkiksi ruokakauppojen lahjakorteilla.

Mari Saari

vastaanottokeskusjohtaja

Luona oy

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide