Pysäköinti maksulliseksi kaikkina aikoina Helsingin kantakaupungissa

9.5. 2:00

Pääkirjoituksessa (HS 26.4.) otettiin kantaa ”markkinahintaisen” asukaspysäköinnin puolesta. Jopa 90 euron kuukausittaisella markkinahinnalla kantakaupungissa asuva saa mahdollisuuden etsiä autolleen tai moottoripyörälleen pysäköintipaikkaa. Pysäköintipaikan löytymistä ei tällä hinnalla taata.

Kantakaupungin kadunvarsipaikat ovat iltaisin, öisin ja viikonloppuisin maksuttomia satunnaisille pysäköijille samaan aikaan, kun pysäköintilaitokset veloittavat yöpysäköinnistä 30–50 euroa. Muuttamalla kaiken kantakaupungin kadunvarsipysäköinnin maksulliseksi vuorokauden ympäri vuoden kaikkina päivinä asukaspysäköinnille vapautuisi paikkoja ja 90 eurolle voisi saada vastinetta. Pysäköintilaitoksetkin voisivat saada lisää asiakkaita ilmaisen vaihtoehdon poistuessa.

Jos Helsingin kaupunki olisi tosissaan huolissaan liikenteen päästöistä, sen tulisi markkinahinnoittelun yhteydessä kilpailuttaa kantakaupungin kadunvarsien sähköautojen latauspisteiden rakentaminen ja operointi. Tämä edistäisi siirtymistä sähköautoihin, mikä tukisi kaupungin ilmastostrategiaa. Nyt sähköauton lataaminen kantakaupungissa on erittäin hankalaa.

Juha Viikki

Kamppi, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide