Kanavasuunnitelmat pitää päivittää

3.5. 2:00

Venäjällä uhkaillaan nyt Saimaan kanavan sulkemisella, mikä on maalle tyypillistä pelottelua. Minun mielestäni tähänkin mahdollisuuteen on kuitenkin varauduttava ajoissa ja päivitettävä nykyiset kanavasuunnitelmat palvelemaan paremmin omaa maatamme.

Uuden Saimaan kanavan linjausta tulisi nyt suunnitella kokonaan Suomen puolelle joko linjalla Lappeenranta–Virolahti tai sitten hieman lännenpää linjalla Lappeenranta–Luumäki–Hamina. Saimaan kanavan lisäksi tarvitaan erikseen kanava Pyhäjärveltä Loviisaan. Se avaisi väylän Päijänteeltä merelle. Joskus tulevaisuudessa tarvitaan lisäksi Päijänteen ja Saimaan yhdistävä kanava, joka palvelisi erityisesti laajenevaa järvimatkailua. Sisävesikanavilla Suomessa on hyvät ja kansainväliset kehittymisen mahdollisuudet, kun vain osaamme valmistella niitä ajoissa.

Paavo Manninen

Hamina

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide