Pää kylmänä Nato-ratkaisussa

3.5. 2:00

Vladimir Putinin yksi keskeisistä tavoitteista on slaavilaiseen yhteyteen perustuvan Neuvostoliiton palauttaminen päivitettynä versiona. Toisin sanoen, että Venäjä olisi keskeinen, jopa määräävä poliittinen ja taloudellinen tekijä entisissä, itsenäistyneissä neuvostotasavalloissa. Tästähän Venäjän hyökkäyksessä myös Ukrainaan on pitkälti kyse.

Suomi ei ole entinen neuvostotasavalta emmekä ole slaaveja. Sitä taustaa vasten meillä ei ole kiirettä Natoon. Nato on Venäjän silmissä sotilaallisesti liittoutumatonta Suomea pahempi vihollinen, ja meillä on edelleen Venäjän kanssa 1 300 kilometriä yhteistä rajaa.

Päättäjien olisi nyt pidettävä pää kylmänä Nato-ratkaisussa. Neuvostoliiton kanssa käydyt sodat tai mahdollinen suomettumistrauma eivät saisi vaikuttaa asiaan.

Reino Kössö

Porvoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide