Markkinaehtoisessa asukaspysäköinnissä voitaisiin käyttää alennuksia

6.5. 2:00

Pysäköinnin hinnoittelun muuttaminen markkinaehtoiseksi on herättänyt mielipiteitä puolesta ja vastaan. Janne Olin (HS Mielipide 30.4.) puoltaa markkinaehtoisuutta tilakustannuksilla ja autoilun korvaamista julkisella liikenteellä ja muilla liikkumistavoilla.

Vastustajat vetoavat siihen, että tästä kärsivät muun muassa vähävaraisemmat, ikäihmiset ja liikuntarajoitteiset, joille auton käyttö on tarpeellinen vaihtoehto.

Markkinaehtoinen hinnoittelu ja katujen vapauttaminen tarpeettomalta asukaspysäköinniltä on ympäristön ja yritystoiminnan kannalta perusteltua, mutta se jakaisi käyttäjät maksukyvyn eikä auton tarpeen mukaan.

Markkinaehtoisten hintojen ohella voitaisiin ottaa huomioon käyttäjien erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin sovelletut alennukset. Varakkaammat voisivat käyttää myös yksityisiä pysäköintilaitoksia.

Heikki Komokallio

ex-kaupunginarkkitehti, Kerava

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide