Kiire ja stressi saavat minut miettimään alan vaihtoa

7.5. 2:00

Kunta-alan palkkatasoon liittyvä lakko on vaikuttanut julkisiin palveluihin useissa kunnissa. Työskentelen sosiaalityöntekijänä kunnassa, ja mielestäni lakkoilu on erittäin oikeutettua.

Palkkaus ei kuitenkaan ole sote-alan suurin ongelma eikä syy siihen, miksi olen välillä miettinyt alan vaihtoa. Ongelma on jatkuva kiire ja stressi, jopa siinä määrin, että olen omalla urallani – mikä ei vielä kovin pitkä ole – joutunut olemaan jo kerran sairauslomalla uupumuksen vuoksi ja tiedän, etten ole ainoa. Toki tiedostan, että oma palkkani on jopa sosiaalityöntekijöiden mittapuulla hyvä ja esimerkiksi lastenhoitajaan verrattuna jopa puolitoistakertainen.

Kannatankin palkkatason nostamista pienituloisimmille sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille, mutta yhtä tärkeänä pidän työolojen parantamista kunta-alalla.

Sara Tiinanen

sosiaalityöntekijä, valtiotieteiden maisteri, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide