Sairaalapapit auttavat kaikkia

7.5. 2:00

Nimimerkki Mummi (HS Mielipide 1.5.) kertoi lapsenlapsensa kuolemasta ja siitä, miten sairaalapappi auttoi koko perhettä elämän suurimman surun keskellä.

Sairaaloissa ja hoitolaitoksissa toimivat sairaalapapit auttavat ja lohduttavat kaikkia, jotka tällaista tukea toivovat. Sairaalasielunhoito on näille papeille sydämenasia ja perustehtävä. Se on määritelty kirkon keskeiseksi tehtäväksi myös Helsingin seurakuntien yhteisessä perussäännössä. Näiden erityisosaajien lisäksi seurakuntien omat papit, diakonit ja muut työntekijät kohtaavat joka päivä sairaita, kuolevia ja heidän omaisiaan.

Nyt käynnistetyissä yt-neuvotteluissa emme ole rajanneet mitään palvelua tai ammattiryhmää pois yhteisen selvityksen piiristä. Henkilöstö ja tilat ovat kaksi ylivoimaisesti suurinta kulueräämme – ja toisaalta molempia tarvitaan. Osana näitä neuvotteluja ja erilaisia tulevaisuuspohdintojamme arvioimme huolella, mihin voimme väheneviä veroeuroja jatkossa käyttää.

Kaikissa päätöksissämme pidämme kirkkaana mielessä helsinkiläiset ja heidän tarpeensa. Siksikin Mummin viesti oli mitä ajankohtaisin ja meille erittäin tärkeä.

Juha Rintamäki

Helsingin seurakuntayhtymän johtaja

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide