Lastensuojelussa on paljon hyvää ja ehjää

7.5. 2:00

Vantaalaiset lastensuojelun kollegat toivat julkisuuteen vakavan huolensa alan työkuormasta, resurssipulasta ja lasten turvallisuudesta (HS Mielipide 5.5.). Jaan nämä huolet. Samalla pidän tärkeänä, että puhetta syntyy myös siitä, mikä voisi auttaa resurssipulaan.

Lastensuojelulla ja siihen liittyvällä viranomaistyöskentelyllä on kielteinen julkisuuskuva. Lastensuojelun asiakkaat puolestaan kokevat usein häpeää. Kentällä työskennellessäni näen lastensuojelussa kuitenkin paljon hyvää ja ehjää. Mikäli ehjä jää rikkinäisen alle, ei julkisuuskuva muutu myönteisemmäksi. Miksi kukaan hakeutuisi alalle, jonka maine on ankea?

Mielestäni lastensuojelutyö ei ansaitse etuliitteekseen termejä pahamaineinen ja rikkinäinen. Monista haasteista huolimatta näemme äärimmäistä sisukkuutta ja vilpitöntä rakkautta vanhemman ja lapsen välillä. Toivon meiltä jokaiselta sosiaalityöntekijältä innokkuutta tehdä näkyviksi myös onnistumisia. Tämä lisää kiinnostusta hienoa työtämme kohtaan ja tukee sitä kautta lapsen etua.

Hannaleena Immonen

vs. sosiaalityöntekijä

Helsingin kaupunki, lastensuojelun avohuollon sosiaalityö

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide