Matalapalkka-alat ovat palkankorotuksensa ansainneet

8.5. 2:00

Olen jo 1970-luvulta lähtien ihmetellyt, miksi palkankorotukset ovat yleensä prosentteina. Tämähän tarkoittaa sitä, että 2 000 euroa kuukaudessa saavan työntekijän palkka nousee 40 euroa, jos korotus on 2 prosenttia. Sen sijaan 4 000 euroa ansaitseva saa 80 euron korotuksen.

Korotusten perusteena ovat kuitenkin kohonneet elinkustannukset eli leivän ja muiden elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet kummallekin saman verran.

Nyt vielä työnantajapuoli perustelee korotusten mahdottomuutta sillä, että sitten muutkin työnsaajapuolet vaativat samaa prosenttikorotusta palkkoihinsa myöhemmin. Jokainen prosenttilaskua osaava voi laskea, kuinka monia satasia ja tuhansia palkkojen erot ovat kasvaneet tässä vuosikymmenien kuluessa. Kyllä matalapalkka-alat ovat korotuksensa ansainneet.

Marja Uotila

eläkeläinen, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide