Annetaan linnuille pesimärauha

9.5. 2:00

Asuinalueeni sijaitsee helsinkiläisessä lähiössä. Alue on varsin luonnonläheinen ja vetää puoleensa paljon erilaisia lintuja. Tänä keväänä huolestuin kuitenkin kovasti, kun katseeni kääntyi linnunpönttöihin. Yksi niistä oli pudonnut maahan ja useat muut näyttivät olevan hatarasti kiinni tai vinossa. Jotkin pöntöt olivat hyvin omaleimaisia: yksi oli väsätty kirjavasta viinilaatikosta, yhdessä sojotti nauloja ja parissa oli tuhti maalikerros.

Kaupunki tekee alueellamme tänä keväänä muutostöitä. Joihinkin puihin, joissa on linnunpönttö, on tehty merkki puun kaatamisesta. Ainakin yksi näistä pöntöistä näkyi olevan jo lintujen käytössä.

Helsingin kaupunki kannustaa asukkaita viemään linnunpönttöjä puistoihin ja metsiin. Tehdäänkö tässä kuitenkin karhunpalvelus linnuille, kun ohjeistamista ja valvontaa ei ole ja linnunpönttö voikin lopulta olla surmanloukku poikasille?

Kati Helki

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide