Kirkko olemme me kirkon jäsenet

Mikäli Suomen kirkossa lopulta edetään sukupuolineutraaliin vihkimiskäytäntöön, siihen tarvitaan kirkolliskokouksen kolmen neljäsosan määräenemmistön kannatus.

10.5. 2:00

Pääkirjoitus (HS 8.5.) otti kantaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen hyväksymisen hitauteen. Kirkko olemme me kirkon jäsenet, noin kaksi kolmasosaa suomalaisista.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on yksi erityispiirre, joka esimerkiksi Ruotsista puuttuu. Suomen kirkon sisällä toimii muun muassa viisi herätysliikettä: herännäisyys, rukoilevaiset, evankeliset, lestadiolaiset ja viidesläiset. Herätysliikkeissä toimivat kirkon jäsenet ovat perinteisesti edustaneet enemmän tai vähemmän konservatiivista perhekäsitystä. Kirkolliskokous koostuu erilaisista taustoista tulevista kirkon jäsenistä, joilla on erilaisia avioliittokäsityksiä.

Mikäli Suomen kirkossa lopulta edetään sukupuolineutraaliin vihkimiskäytäntöön, siihen tarvitaan kirkolliskokouksen kolmen neljäsosan määräenemmistön kannatus. Kuten tiedämme, myös eduskunnassa lakien säätäminen on monivaiheinen prosessi.

Demokraattisessa yhteiskunnassa tasa-arvoiset ihmisoikeudet pitävät sisällään sananvapauden ja mielipiteen ilmaisun oikeuden yhtä hyvin uudistusmielisille kuin konservatiivisillekin näkemyksille. Tässä yhteydessä tuntuu epäasialliselta, että toimittaja irrottaa Jeesuksen ainutlaatuiset ristillä lausutut sanat yhteydestään pönkittämään henkilökohtaista näkemystään. Tämän tyyppinen Raamatun siteeraaminen ei ole hyvän maun mukaista.

Hannele Valtasaari

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide